Elemek szűrése dátum szerint: szerda, 05 április 2017
2017.04.05.

Botka Havannán

Kampány-menetbe kapcsolt a Magyar Szocialista Párt a kerületünkben. Ennek keretében a Havanna lakótelepen mondott beszédet Botka László, az MSZP elnökségének miniszterelnök- jelöltje.

Kategória: Webhíradó18

Már nemcsak a súlyosan mozgáskorlátozottak kaphatnak gépjárműadó-mentességet, hanem az egyéb fogyatékkal élők is.

Kategória: Önkormányzat

A fokozott tűzveszélyre való tekintettel, a földművelésügyi miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelet el az ország egész területére, 2017. március 3-ától átmeneti időre.

Az országos tűzgyújtási tilalom ideje alatt az erdőterületeken, a fásításokban és az ezektől mért 200 méteres távolságon belül tilos tüzet gyújtani. Ide kell érteni a felsorolt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. Tilos a tűzgyújtás az erdőben és az erdő 200 méteres körzetében található külterületi ingatlanokon is.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes, az aktuális tűzgyújtási tilalmakról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak!

Budapest Főváros szmogriadó-tervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet 4/A. § (1) d) pontja alapján az avart és kerti hulladékot Budapest Főváros közigazgatási területén elégetni egész évben tilos. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet értelmében külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság engedélyével legfeljebb 10 ha egybefüggő területen irányított égetést végezhet, azonban ezen engedélyhez kötött tevékenységet nem szabad összetéveszteni a belterületi ingatlanon történő szabadtéri tűzhely vagy grillsütő használatával.

A saját tulajdonú, belterületi ingatlanon található tűzhely, vagy grillsütő használata nem tiltott a tűzgyújtási tilalom idején sem, tehát a kedvező időjárás beköszöntével a kerti grillezések, bográcsozások lehetősége belterületi ingatlanon lehetséges, erre semmilyen engedélyt nem kell kérni! Az ilyen nyílt lángú berendezések, eszközök használata, a tűz gyújtása az ingatlanon belül az általános égetési szabályok betartását követeli meg.

Ezek röviden a következők:

• nem szabad felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, még ki nem hűlt parazsat, hamut;
• gondoskodni kell a megfelelő, tűz oltására alkalmas anyag, eszköz készenlétben tartásáról, pl. víz, homok;
• a tevékenység befejezését követően a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy elaludt;

A jogi szabályozás és az ehhez kapcsolódó tűzgyújtási tilalom a erdőkre és azok környezetére terjed ki, de a tűz keletkezésének és a terjedésének fokozott veszélye ebben az időszakban minden növényzet esetén fennáll, így az ilyen időszakban történő szalonnasütés, grillezés esetén különösen fontosak a szabályok betartása.

 

 

jegyzo alairasa

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: Hirdetmények

A visszatérő témák – mint amilyen az iskolák energetikai korszerűsítése vagy az oktatás – mellett több új kérdés is felvetődött a kerületi diákparlament március 27-én tartott idei ülésén.

Kategória: Közélet

Molnár Gyula volt a Bal18 vendége.

Kategória: Közélet

Ilyen, amikor maga a meseíró mesél: Vadadi Adrienn találkozott ifjú olvasóival a Pestszentimrei Könyvtárban.

Kategória: Kultúra

A bűnmegelőzés területén végzett kiváló munkát jutalmazta az országos rendőr-főkapitány.

Kategória: Közélet

Hír naptár

« Október 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz