Elemek szűrése dátum szerint: kedd, 12 február 2019

Franciaország kincseit, gyöngyszemeit mutatja be a nemzetek napja alkalmából a Pestszentimrei Közösségi Ház februárban. Elsőként a galérián fotókiállítással indult el a rendezvénysorozat.

Kategória: Webhíradó18
2019.02.12.

Újhold ünnep

Több ezer éve még a magyarok is a holdújévet ünnepelték, most a mongolokon keresztül bepillantást nyerhettünk nomád múltunkba.

Kategória: Webhíradó18

Mongólia beköltözött egy fél napra a Kondor Béla Közösségi Házba, február 8-án, pénteken délután 3-tól este 8 óráig, és zenével, tánccal, előadásokkal emlékeztek meg a Törvény ünnepéről és a mongol holdújévről. Az érdekes rendezvényről minden érdeklődő „gazdagabban” térhetett haza.
Érdemes volt már a kezdetekre elmenni, mert Dibáczi Enikő a főszervező házigazda tartott előadást a Törvény ünnepéről, majd a Tébláb néptáncegyüttes színes táncműsora következett. Ezt követően, Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, köztük Batbayar Zeneemyadart, Mongólia magyarországi nagykövetét.
-Szép és nemes gondolat, hogy e nagy múltú nép kultúrájába, hagyományaiba, bepillanthatunk az ünnepi rendezvény segítségével – mondta Galgóczy Zoltán. – Nagyon örülök, hogy a kerületünkben olyan programok is vannak, amelyeken két civilizáció találkozhat. Izgalmas és tartalmas időtöltést kívánok.

Kategória: Képgaléria

 Körösfő testvértelepülésünk küldöttsége is részt vett az érmindszenti ünnepségen.

Kategória: Civil

A Törvény ünnepe és a mongol holdújév a Kondorban.

Kategória: Kultúra