Elemek szűrése dátum szerint: szerda, 18 február 2015
Misszió, brand, gyülekezet, társadalom címmel és tematikával rendez médiakonferenciát március 28-án a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet a PIK-ben. A témaválasztásról kérdeztük Háló Gyulát, a gyülekezet lelkészét.
Kategória: Civil
Rég őrzött iratokat adhatott át Angela Merkel német kancellárnak Fekete György, a XVIII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat helyettes elnöke. A dokumentumok 25 esztendővel ezelőtt, a keletnémet menekültek számára berendezett zánkai táborban gyűltek össze.
Kategória: Civil
Változik a szociális ellátások rendszere március 1-jétől. Az átalakítás nyomán szétválnak az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai.
Kategória: Közélet
Apáról fiúra szállt a tehetség a Tornóczky családban. Nemcsak játsszák, hanem oktatják is a dzsessz és a blues fortélyait.
Kategória: Kultúra
Félévi vizsgaelőadást tartott a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola. Első osztályosoktól a szülőkig több száz táncos mutatta be tánctudását február 15-én a Lőrinci Sportcsarnokban.
Kategória: Kultúra
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítványa tartalmas programmal fűszerezett kirándulással örvendeztette meg a kerületi nyugdíjasokat, és diákokat február 14-én.
Kategória: Civil
Rendezvénysorozatot indított a PIK, amelynek keretében nemzetek kulturális értékeit, hagyományait mutatják be. Az első alkalommal Görögország volt a szereplő.
Kategória: Kultúra
Hamvazószerda van, a húsvétot megelőző negyvennapos böjti időszak első napja.
Kategória: Civil