Elemek szűrése dátum szerint: péntek, 04 szeptember 2015

Az Ady Utcai Általános Iskola oktató-nevelő munkájának anyagi támogatása.

Kategória: Civil szervezetek

A szervezet célja a birkózósport utánpótlásának kinevelése.

Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület SZJA 1% beszámoló
Sportegyesület 2011. évi adó 1%-a: 108.444 Ft.
A kapott pénzt egyesületünk utánpótlás-nevelésre (edzés, versenyzés, felszerelés) megvalósítására fordította.
Kirják András Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület elnöke

Kategória: Civil szervezetek

A szervezet célja Pestszentimre múltjának kutatása, néprajzi, ipar- és helytörténeti emlékeinek gyűjtése. A gyűjtemény részét képezi Lénárd Róbert rézkarcművész többszáz darabos hagyatéka is. 

Kategória: Civil szervezetek

Az alapítvány főként az ifjúság nevelésével és az idősek, rászorultak, a társadalom peremére kerültek felkarolásával foglalkozik.
Támogatjuk a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolát.
Törekvésünk, hogy a fiatalokat rászoktassuk a szabadidő tartalmas, hasznos eltöltésére.
Az idősek számára közös programokat szervezünk, szeretetvendégségekre hívjuk őket, adományokkal segítjük a rászorultakat.

Kategória: Civil szervezetek

Az egyesület célja a sakkozás népszerűsítése, sakkversenyek szervezése, budapesti csapatbajnokságon való részvétel. 

Kategória: Civil szervezetek

A szervezet céljai: 1. judo oktatás, versenyeztetés ép és fogyatékos gyermekek részére, 2. integráció az egyesület sportágaiban, 3. óvodástól felnőttig egymásra épülő sportoktatás több sportágban, mind több edzéshelyen, 4. a szabadidős sportolástól az élsportig kielégíteni az igényeket, bővíteni a sportágakat.

Az egyesület sportágai: judo (óvodás és minden iskolás korosztálynak, bármilyen iskolatípusba járnak), görkorcsolya, korcsolya speciális iskolásoknak, valamint kutyás sportágak: agility, dog dancing stb.

Magyarországon elsőként egyesületünkben (a SOFI együttműködésével) sportolnak judo sportágban a tanulásban értelmileg akadályozott és mozgásssérült gyermekek. Évente három integrált sporttábort szervezünk a 6-18 éves korosztálynak. 

Kategória: Civil szervezetek

A Közalapítvány célja: Pestszentlőrinc-Pestszentimre közművelődésének, művészeti életének átfogó és folyamatos, nyitott pályázati rendszer keretében történő támogatása, a társadalmi, a civil, és egyéni kezdeményezések megvalósításának elősegítése, rendezvények szervezése és támogatása, kiemelkedő teljesítmények elismerése.

Budapest XVIII. kerület lakosságának egészséges életmódra nevelése, a kerületi sporttevékenység támogatása, a tehetségek felkutatása, tehetséggondozás, rendezvények szervezése és támogatása, továbbá az e sporttevékenységek gyakorlásához szükséges anyagi fedezet előteremtése.

 

A Kuratórium tagjai:

elnök: Vörös Árpád

alelnök(közművelődési): Tasnádi András

tagok: Fellegi Ildikó, Grünvald Mária, Varga Ferenc, Magyar József, Papp Krisztián

 

Felügyelő Bizottság:

elnök: Kas Viktor

tagok: Draskóczy Zoltán, Nagy Gyuláné

Kategória: Civil szervezetek

Az egyesület célja: Pestszentlőrinc-Pestszentimre sváb kulturális, társadalmi, egyházi hagyományainak újjáélesztése és ápolása; a helyi német nemzetiségű lakosság helyi önkormányzatban és más társadalmi szervezetekben való képviselete; a XVIII. kerülethez kötődő német származású személyek felkutatása és a kerület társadalmi életébe való bevonása; a német nyelv tanulásának támogatása, bel- és külföldi programok révén is; a kerület német vonatkozású történetének feltárása és közzététele; partnerkapcsolatok kiépítése német nyelvterületen. 

A statisztikák szerint kerületünkben 802 német nemzetiségiként regisztrált lakos van.

Egyesületünk több mint 10 éve próbálja összefogni azokat a német származású polgárokat, akikkel a nemzetiségi óvodákon és iskolákon keresztül kapcsolatba kerül. Ez a nagy számú német nemzetiségi kisebbségként regisztrált számunkra azt jelenti, hogy nagyon sokan vannak, akik még nem ismerik tevékenységünket, akik  tagként újabb gondolatokkal és újabb ötletekkel támogathatnák, frissíthetnék egyesületünk munkáját.
Ezért minden érdeklődő német származású polgárt szeretettel várunk tagjaink sorába, hogy együtt dolgozzunk  a nemzetiségi kultúra és hagyomány ápolásán.

Honlapunkon találhatnak információt az egyesületről, és letölthetik belépési nyilatkozatunkat is:
www.npe18.hu

Kategória: Civil szervezetek

A közalapítvány célja a XVIII. kerületi önkormányzat ifjúságpolitikai koncepciójában foglaltak végrehajtásának segítése elemzések készítésével és kidolgozásával az önkormányzati ifjúságpolitika továbbfejlesztése érdekében. Az ifjúsági korosztály támogatása pályázati rendszeren keresztül, többletforrások keresése és biztosítása az önkormányzat ifjúsági politikájának megvalósítása érdekében pályázatokon való részvétellel. A kerület civil ifjúsági szervezeteinek támogatása, a civil kezdeményezések összefogása, érdekeik védelme. Az ifjú nemzedék számára szolgáltatások szervezése és támogatása.

Elnök: Dámsa József

Titkár: Paizs Éva

Kategória: Civil szervezetek

Hír naptár

« December 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Csatlakozz közösségünkhöz