Párbeszéd Magyarországért Párt

95 0A párt neve: Párbeszéd Magyarországért Párt
A párt rövid neve: PM
A párt székhelye: 1052 Budapest, Párizsi utca 6/b 6. emelet 1/a
A szervezet jogi formája: A párt jogi személy

E-mai: bp18@parbeszedmagyarorszagert.hu Web: www.parbeszedmagyarorszagert.hu Facebook: www.facebook.com/parbeszed18
 
    XVIII. kerületi szervezet vezetője: Petrovai László Telefon: +36 30 933 5025 E-mail: petrovai.laszlo@parbeszedmagyarorszagert.hu


Részlet Alapító Nyilatkozatból:
"A Párbeszéd Magyarországért zöld baloldali párt. Küldetésünk egy olyan ország felépítése, melynek alapja a képességeit szabadon kibontakoztató egyén, aki szabad az önkénytől, szabad a nélkülözéstől és kiszolgáltatottságtól, és képes közösségben, bizalommal cselekedni. Olyan politikát kínálunk, mely kívül-belül a párbeszédre épít, és tettekre, cselekvő szolidaritásra hív mindenkit, aki egyetért céljainkkal. Olyan köztársaságért küzdünk, mely egyenlő méltóságot, tisztességes életviszonyokat biztosít a jelen és a jövő nemzedékeinek egyaránt, melyben egyetlen gyereknek sem kell szegénységben felnőnie, melyben minden állampolgárnak egyenlő lehetősége van a demokratikus döntéshozatalban részt venni. Olyan Magyarországért dolgozunk, ahol a társadalmi különbségek által nem korlátozott, egyenlő esélyekkel induló egyén munkája és tehetsége alapján felemelkedhet. Olyan politikát kínálunk, mely vállalja és megújítja a szociáldemokrata hagyományt, a polgári radikalizmust, a nemzeti megújulás patriotizmusát, az újbaloldali, zöld és feminista mozgalmak örökségét, melyre minden körülmények között számíthatnak az egyenlő méltóság, a szolidaritás, a szabadság, az alkotmányos demokrácia, az emancipáció és a fenntarthatóság hívei. A Párbeszéd Magyarországért olyan párt, mely nem foglya a gazdasági érdekcsoportoknak, ezért képesek vagyunk rá, hogy az apátiát aktív cselekvésbe fordítsuk.
...
Célunk, hogy Magyarországot egy olyan fejlődési pályára állítsuk, melynek kitörési pontja az emberbe való befektetés az eladósodás és a természeti erőforrásainkkal való pazarlás helyett.
...
Olyan Magyarországot akarunk, ahol a jövedelmek egyenlőtlensége alacsonyabb annál, mint amely a szabadpiacon magától előállna, és nem gátja a társadalmi kohéziónak. ... Célunk egy olyan társadalom, melyben a valóban kemény munka és tanulás a meghatározó a jövedelmi differenciálódásban, s nem pedig az ügyeskedés, vagy a jó kapcsolatok. Olyan jogállamot akarunk, ahol a gyengét a jog ereje megvédi az erősebb önkényével szemben.
...
Olyan politikára van szükség, mely hosszú távon javítja a magyar kis- és közepes vállalkozások helyzetét, tisztességes piaci viszonyokat teremt és alkalmas a gazdaság végletes kettészakítottságának felszámolására.
Olyan politikát ajánlunk, mely vallja, hogy a kultúra nemcsak könyvekben vagy előadásokban van jelen, hanem a hétköznapi emberi viszonyokban is.
...
Olyan társadalmat szeretnénk, melyben senki nem sajátíthatja ki magának a nemzetet, senki nem mondhatja meg ki az igaz magyar és ki nem az.
...
Célunk, hogy erősítsük a Magyarországhoz hasonló, gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetű országok közötti szolidaritást, és közösen lépjünk föl az európai és a globális gazdaság igazságosabbá tétele érdekében.
...
Számítunk mindazok csatlakozására, akik ebben a szellemben gondolkodnak, akik részt akarnak venni napjaink szociális katasztrófájának megállításában és az alkotmányos demokrácia helyreállításában, az új köztársaság felé vezető közös út megtalálásában."

(
https://parbeszedmagyarorszagert.hu/node/77)

További információk

  • Vezető: Petrovai László
  • Telefon: +36 30 933 5025
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.