Elemek szűrése dátum szerint: hétfő, 24 október 2016

Az ország legjobb kéttannyelvű középiskolája 30 éves fennállását ünnepelte a Lőrinci Sportcsarnokban. A gálaműsoron jelenlegi és volt diákok egyaránt részt vettek.

Kategória: Webhíradó18

Tisztelt Lakosok!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata új kerületi építési szabályzatot készít a Városház utca – Szélmalom utca – Kiss István utca – Cziffra György utca – Kele utca által határolt területre (Bókay-kert). 

 

A XVIII. kerület sport- és szabadidős életében fontos szerepet tölt be a Bókay-kert. Az elmúlt évtizedek fejlesztései során a kertben az egyes létesítmények elhelyezése – a meglévő adottságok figyelembevételével – esetleges módon történt. A terület hosszú távú rendezett fejlődéséhez szükséges a megfelelő szabályozási terv elkészítése.

Az új tervvel kapcsolatos lakossági véleménynyilvánításra a szabályozási terv módosításának véleményezési szakaszában, a partnerségi egyeztetés keretében van lehetőség. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a polgármesteri hivatal főépítészi csoportjának oldalán, a http://www.bp18.hu/polgarmesteri-hivatal/foepiteszi-csoport címen érhető el. (A készülő szabályozási terv előkészítését szolgálta a http://www.bp18.hu/a-kerulet/helytortenet/itemlist/category/139-bokay-kert-fejlesztesi-terv-elokeszito-munkacsoport linken "Előterjesztés a Képviselő-testület 2014.03.06 napján tartandó ülésére" cím alatt megismerhető Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Képviselő-testülete által elfogadott Előkészítő Programterv.)

Kérjük, hogy a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4/2014. (III. 14.) önkormányzati rendelet 3. §-a alapján fogalmazzák meg a szabályozási tervvel kapcsolatos véleményüket és észrevételeiket, s azokat elektronikus formában juttassák el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A vélemények és észrevételek megküldésének határideje: 2016. november 24.

 

 Jankovits Vera főépítész

 

Kategória: Hirdetmények

A szemerkélő esőben koszorúk sorakoztak október 20-án az Imre-ház falán lévő 1956-os emléktábla előtt is.

Kategória: Közélet

Két helyszínen emlékeztek meg a kerületiek 1956 eseményiről. Az alábbaikban a Béke téri ünnepségről számolunk be.

Kategória: Közélet

KRESZ-pályát kapott a Bóbita óvoda.

Kategória: Önkormányzat

A XV. Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat keretében Nagy Ernő művésztanár Merítés 2016. című kiállítása nyílt meg október 19-én a Pestszentimrei Közösségi Házban.

Kategória: Kultúra

Hír naptár

« November 2012 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Csatlakozz közösségünkhöz